Waarom krijg ik een 503 Service Unavailable fout?

Als je bij het bezoeken van je website vaak de melding “503 – Service Unavailable” fout krijgt, dan betekent dit meestal dat de applicatie pool van de website overbelast is.

Dit kan twee oorzaken hebben:

1 - Je website legt veel meer belasting (load) op de webserver dan is toegestaan binnen jouw abonnement.

Oplossing: je kan jouw hostingpakket upgraden of extra applicatie pool ruimte bijkopen.

2 - Je website (programmeercode) bevat te veel fouten waardoor de applicatie pool overbelast raakt en crasht.

Oplossing: controleer je website (programmeercode) op fouten met debugging tools. Als je zeker weet dat het niet aan de code ligt, is de website zoals genoemd in punt 1, te zwaar voor jouw pakket. Neem contact op met support voor een oplossing.

Hieronder een overzicht van de Application Pool ruimte per hostingpakket:

PAKKET:APPLICATIE POOL:
Personal128 MB (niet geschikt voor Umbraco, nopCommerce en DotNetNuke)
Business256 MB
Enterprise        512 MB