Wat is de hostname van de Microsoft SQL server?

De hostname van de Microsoft SQL server is altijd servernummer.mijnserver.nl (te vinden in de welkomstmail). Als de DNS van jouw domein bij een andere provider draait, kan je een A-record voor mssql.jouwdomeinnaam.nl aanmaken en wijzen naar het IP-adres van jouw website bij Mijnserver.

Indien gewenst, kun je ook verbinding maken door middel van een IP-adres. Gebruik hiervoor het IP-adres dat in de welkomstmail staat.

Goed om te weten!

Het is wel noodzakelijk dat je voor remote toegang tot de database het IP-adres van de verbinding die je gebruikt van te voren doorgeeft aan de support afdeling. Dat kan per e-mail op support@mijnserver.nl of via het internet op https://service.mijnserver.nl/nl/support/tickets/new